Marokaanse luchthavens scoren goed

Volgens Skytrax, een vooraanstaand luchtvaartconsultancybureau uit Londen, scoren twee Marokkaanse luchthavens hoog in de top 10 van beste luchthavens in Afrika. De luchthaven Mohammed V van Casablanca staat op de vierde plaats en Marrakech Menara op de zesde.

De top drie op het Afrikaanse continent bestaat volledig uit Zuid-Afrikaanse luchthavens: Kaapstad leidt de lijst, gevolgd door Durban en Johannesburg. Deze zijn tevens de enige uit Afrika die een plek hebben in de wereldwijde top 100. De luchthaven van Mauritius neemt de vijfde positie in, en Addis Abeba in Ethiopië de zevende. De lijst wordt afgerond met Kigali, Caïro en Nairobi, die respectievelijk de achtste, negende en tiende plaats bezetten.

Wereldwijd staat Hamad International Airport in Qatar, geopend in 2014, bovenaan als de beste luchthaven. Op de tweede plaats staat Singapore Changi Airport, gevolgd door Incheon International Airport in Seoel. De vliegvelden van Tokyo, zowel Haneda als Narita, zijn ook in de top vijf vertegenwoordigd. Luchthaven Charles de Gaulle in Parijs staat op zes, Dubai International Airport op zeven, gevolgd door Munich Airport en Zurich Airport. Istanbul Airport sluit de wereldwijde top 10 af.

To top