Kaagbaan Schiphol weer open

Na ruim negen weken van intensief onderhoud is een van de belangrijkste start- en landingsbanen van Schiphol, de Kaagbaan, eindelijk weer gereed voor gebruik. De baan werd tijdens de rustigere en koelere maanden opgeknapt, zodat deze gereed zou zijn voor de drukte van de meivakantie. Ondanks de uitdagingen door veelvuldige regenval, is het onderhoud volgens planning verlopen.

De werkzaamheden omvatten het aanleggen van 86.800 m2 speciaal scheurvertragend asfalt en de installatie van 160 kilometer aan stroomkabels ter ondersteuning van de elektrificatie van Schiphol. Daarnaast is er een nieuwe oversteek voor taxiënde vliegtuigen gemaakt en zijn er 2000 nieuwe LED-lampen geplaatst. “We hebben alles op alles gezet om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden. Dat was dit jaar best lastig met de weersomstandigheden, maar met gepaste trots kunnen we de baan vanaf vanavond weer gaan gebruiken”, meldt Sybren Hahn, directeur verantwoordelijk voor de infrastructuur op Schiphol.

Het sluiten van de Kaagbaan heeft echter ook voor veel overlast gezorgd in omliggende dorpen zoals Rijsenhout, Uithoorn en Aalsmeer. Als compensatie konden omwonenden een presentje uitzoeken in de webshop van de luchthaven. “Ik heb elke dag wel een fles wijn nodig om de overlast weg te drinken”, grapte Manfred uit Rijsenhout, die zelfs speciale oordoppen liet aanmeten.

To top