Atlanta International Airport drukste luchthaven ter wereld

Het jaar 2023 werd gekenmerkt als een voorspoedig jaar voor de wereldwijde luchtvaart, aldus de belangenorganisatie Airports Council International (ACI). Met een totaal van 8,5 miljard passagiers wereldwijd, nadert de internationale luchtvaart bijna weer het niveau van vóór de coronacrisis. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport behoudt zijn positie als de drukste luchthaven ter wereld.

Het aantal van 8,5 miljard passagiers betekent een toename van 27,2 procent in vergelijking met 2022, toen veel landen nog te maken hadden met beperkingen als gevolg van Covid-19. De grootste stijging werd genoteerd in het internationale vliegverkeer, met een groei van 36,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het binnenlandse vliegverkeer steeg ook met 20,2 procent. ACI baseert deze cijfers op gegevens van 2.600 luchthavens in 180 landen.

Enkele opmerkelijke bevindingen:

– In de ranglijst van totaal aantal passagiers keren negen luchthavens die vorig jaar in de top tien stonden terug. De enige nieuwkomer is Tokyo Haneda Airport, dat van de 16e naar de 5e plaats is gestegen met een opmerkelijke toename van 55,1 procent meer passagiers dan in 2022.
– Vijf van de tien drukste luchthavens bevinden zich in de Verenigde Staten.
– Bij het kijken naar enkel internationale passagiers staat Dubai International Airport bovenaan, gevolgd door Heathrow Airport in het Verenigd Koninkrijk en Amsterdam Airport Schiphol in Nederland.

To top