Galileo Galilei

Galileo Galilei bevindt zich in Pisa, Italië. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Pisa.


Tijd
Land Italië
IATA PSA
ICAO LIRP
Tijdzone Europe/Rome

Een andere naam voor Pisa International Airport is Galileo Galilei Airport. De naam Galileo Galilei komt van de Italiaanse natuurkundige en astronoom. De luchthaven is gevestigd in Pisa en het is de belangrijkste luchthaven van Toscane. Qua passagiers is het de 10e luchthaven achter Rome Fiumicino Airport en Milaan Malpensa Airport.

De luchthaven is opgericht rond 1930 als een militaire luchthaven. Inmiddels is het zoals aangegeven één van de grotere luchthavens van Italië. Het heeft ook een eigen treinstation waarmee je binnen anderhalf uur in Florence bent.

De luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Pisa International Airport zijn onder andere Transavia, Delta Airlines, Ryanair en Germanwings. Daarnaast wordt de luchthaven veel gebruikt voor transportvluchten van de Italiaanse luchtmacht.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Tirana International Airport Nene TerezaTirana
Mohammed V International AirportCasablanca
Stockholm Arlanda AirportStockholm
Eleftherios Venizelos International AirportAthene
London Heathrow AirportLonden
London Gatwick AirportLonden
Maribor Edvard Rusjan AirportMaribor
Oslo Airport, GardermoenOslo
Riga International AirportRiga
Helsinki-Vantaa AirportHelsinki

Vanaf Pisa naar Amsterdam is het 1 uur en 14 minuten minuten vliegen. De afstand is 1044 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 1 uur en 5 minuten.

Als je vliegt naar Italië is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Galileo Galilei wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Pisa gebruiken ze type C / F / L(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Galileo Galilei elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Galileo Galilei is PSA. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Ryanair
Air Dolomiti
Lufthansa
Lufthansa Cargo
EasyJet

Er is momenteel geen nieuws over Galileo Galilei.