Rinas Mother Teresa

Rinas Mother Teresa bevindt zich in Tirana, Albanië. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Tirana.


Tijd
Land Albanië
IATA TIA
ICAO LATI
Tijdzone Europe/Tirane

Tirana International Airport Nënë Tereza, ook wel bekend als LATI, is de belangrijkste luchthaven van Albanië. De luchthaven is vernoemd naar de bekende non Nënë Tereza, die geboren is in Skopje, dat vlakbij Tirana ligt. Tirana International Airport ligt op ongeveer 15 kilometer ten westen van Tirana, de hoofdstad van het land, en is gemakkelijk bereikbaar via de SH1, de hoofdweg van Tirana naar Durres.

Tirana International Airport heeft één terminalgebouw met een capaciteit voor 2,5 miljoen passagiers per jaar. Het terminalgebouw biedt een aantal voorzieningen om het reisproces voor passagiers comfortabeler te maken, waaronder winkels, restaurants, VIP-lounges en een reisbureau. Er is ook een bank en wisselkantoor beschikbaar voor passagiers die geld willen wisselen.

Vanaf Tirana International Airport kun je vluchten nemen naar verschillende bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten. De luchthaven is goed verbonden met de belangrijkste steden in Albanië, zoals Shkodra, Durres en Vlora, evenals met steden in buurlanden zoals Istanbul, Rome en Athene. Er zijn ook chartervluchten beschikbaar naar populaire vakantiebestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Griekenland en Turkije.

Tirana International Airport heeft een parkeerterrein met ruimte voor zowel korte als lange parkeerplaatsen. Het parkeerterrein is beveiligd en bemand en biedt een goede en veilige optie voor passagiers die met de auto naar de luchthaven reizen. Er zijn ook taxi's en huurauto's beschikbaar voor passagiers die naar hun bestemming willen reizen. De luchthaven biedt ook een shuttlebusdienst naar het centrum van Tirana en andere plaatsen in de omgeving. Deze dienst is handig voor passagiers die naar het centrum willen reizen zonder hun eigen auto te moeten nemen.

Tirana International Airport is een belangrijke luchthaven in Albanië en biedt passagiers gemak en comfort tijdens hun reis. Het is goed verbonden met verschillende bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten en biedt een scala aan voorzieningen om het reisproces voor passagiers zo aangenaam mogelijk te maken.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Düsseldorf International AirportDüsseldorf
Frankfurt AirportFrankfurt
London Gatwick AirportLonden
München AirportMünchen
Brussels South Charleroi AirportBrussel
Belgrade Nikola Tesla AirportBelgrado
Bari Karol Wojtyla AirportBari
Bologna Guglielmo Marconi AirportBologna
London Heathrow AirportLonden
Dortmund AirportDortmund

Vanaf Tirana naar Amsterdam is het 2 uur en 58 minuten minuten vliegen. De afstand is 1654 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 2 uur en 52 minuten.

Als je vliegt naar Albanië is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Rinas Mother Teresa wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Lek (valutacode ALL). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Tirana gebruiken ze type C / F(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Rinas Mother Teresa elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Rinas Mother Teresa is TIA. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Austrian
SAS
Air Albania
Lufthansa
Lufthansa Cargo

Er is momenteel geen nieuws over Rinas Mother Teresa.