Nationale staking kan maandag voor vertraging zorgen op luchthaven Charleroi

Op maandag dreigen mogelijke verstoringen op de luchthaven van Charleroi door een nationale staking. Nathalie Pierard van Brussels South Charleroi Airport waarschuwt reizigers voor aanzienlijke vertragingen. Zij adviseert passagiers om de status van hun vlucht te controleren bij hun luchtvaartmaatschappij.

De luchthaven biedt haar excuses aan voor het ongemak veroorzaakt door de staking, die buiten haar controle ligt, en belooft inspanningen te doen om de impact te minimaliseren.

De staking, georganiseerd door de vakbonden ABVV en ACOD Openbare Diensten, is een protest tegen Europese bezuinigingsregels. De acties vinden plaats in Brussel, Brugge, Kortrijk en Aalst op maandag 3 juni.

Ook bij De Lijn wordt grote hinder verwacht. Er geldt een aangepaste dienstregeling in heel Vlaanderen die vanaf zaterdagmiddag beschikbaar is via hun app en website.

To top