Curaçao lanceert eerste mobiele app voor biometrische reisverificatie

Eind juni introduceert Curaçao een wereldprimeur met een mobiele toepassing voor de voorafgaande verificatie van biometrische gegevens van reizigers. Deze innovatie, een resultaat van de samenwerking tussen het Ministerie van Justitie, Curaçao Airport en andere belanghebbenden, is ontwikkeld door Airside.

De nieuwe app maakt het mogelijk voor reizigers om hun biometrische gegevens en paspoort vooraf te registreren. Hierdoor is een fysieke paspoortcontrole bij aankomst op het eiland niet meer nodig, wat de immigratieprocedure aanzienlijk versnelt.

Volgens minister Shalton Hato is dit een grote stap vooruit voor de luchtvaart- en reissector van het eiland. “Met de groei van onze toeristische sector en jaarlijks 1,78 miljoen passagiers, versterken we met deze applicatie onze service en veiligheid voor reizigers,”.

To top