Brussels Airlines breidt Afrikaans netwerk uit

Brussels Airlines, onderdeel van de Lufthansa-groep, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de lancering van een directe vlucht naar Nairobi. Deze route versterkt het Afrikaanse netwerk van de luchtvaartmaatschappij, dat een cruciale rol speelt in haar strategie. “We hebben al 50.000 tickets verkocht voor de eerste vlucht van Brussel naar Nairobi,” deelt Dorothea von Boxberg, CEO van Brussels Airlines.

Brussels Airlines gebruikt ongeveer een derde van haar langeafstandscapaciteit voor vluchten naar Afrika en vliegt momenteel naar 18 Afrikaanse bestemmingen. Dit maakt Brussel een belangrijk knooppunt voor vluchten naar het continent. De luchtvaartmaatschappij benadrukt het belang van deze routes, aangezien ze een aanzienlijke bijdrage leveren aan de winstgevendheid, in tegenstelling tot vele concurrenten die verlies lijden op hun Afrikaanse operaties.

Ondanks de uitbreiding wordt Brussels Airlines geconfronteerd met uitdagingen zoals een nieuwe milieuvergunning die het aantal vluchten op Brussels Airport beperkt. “Dit plafond belemmert onze groei aanzienlijk,” legt von Boxberg uit. De luchtvaartmaatschappij heeft bezwaar aangetekend tegen deze vergunning.

Brussels Airlines profiteert niet alleen van de Belgische markt; veel passagiers reizen vanuit heel Europa en Noord-Amerika naar Zaventem om daar over te stappen op vluchten naar Afrika. Deze strategie helpt ook het aantal passagiers op hun Europese vluchten te verhogen.

To top