Vrouw gaat elke dag met het vliegtuig naar kantoor

Een jonge vrouw genaamd Sophia Celentano die stage loopt bij Ogilvy, heeft gekozen voor een unieke manier van reizen. Elke week vliegt zij van Charleston naar Newark voor één werkdag bij het kantoor. “Het idee van super-commuten was nooit intimiderend voor mij,” zegt zij.

De stage vereist dat zij één dag per week aanwezig is. “Het leek mij niet zinvol om dichtbij het kantoor een dure plek te huren.” Haar eerste week moest ze zelfs twee keer vliegen vanwege een oriëntatie.

Haar wekker gaat om 3:30 uur. Ze doet haar make-up, trekt een zakelijke outfit aan en pakt haar tas. Ze neemt altijd een lunchpakket en koffie mee. Soms rijdt een ouder haar naar het vliegveld.

De vlucht van Charleston naar Newark duurt twee uur. Op de vlucht bewerkt ze video’s voor haar TikTok en YouTube kanalen. Soms doet ze een dutje op de terugweg. Meestal heeft ze de hele rij voor zichzelf in de ochtend.

Ze landt vaak 15 minuten te vroeg. Dan neemt ze een Uber naar kantoor, waar haar werkdag van 9 tot 5 begint. “Het is een vermoeiende reis, maar het is het waard,” zegt ze.

Na werk carpoolt ze naar Newark Penn Station en vliegt terug. Thuis wisselt ze naar comfortabele kleding. Ze komt rond 23:00 uur aan en kan de volgende dag uitslapen.

Ze bespaart veel geld door niet in New York of New Jersey te wonen. “Ik betaal ongeveer $100 voor vluchten en Uber ritjes,” legt ze uit. Dit in tegenstelling tot de duizenden dollars aan huur in de stad.

@sophiacelentano48 I spoke too soon y’all my flight home was cancelled tonight EWR is a MESS rn💀posting this en route to LGA bc we had to book another flight lol #fyp #foryou #summerinternship #supercommuter #marketingintern #summerintern ♬ Walking On a Dream – Empire of the Sun

Deze zomer geniet ze van de tijd met haar ouders en vriend. “Het biedt een goede werk-leven balans en ik geniet er echt van,” voegt ze toe. Ze heeft veel reiservaring en houdt van het avontuur op het vliegveld.

Toch, het is niet altijd makkelijk. Ze maakt zich soms zorgen over vertragingen, zoals die keer door Canadese bosbranden. Een keer moest ze last-minute een andere vlucht boeken toen haar vlucht werd geannuleerd.

Dit is echter maar een tijdelijke situatie; haar stage duurt slechts 10 weken. “Ik weet niet of ik dit fulltime zou doen,” concludeert ze. Dit verhaal toont hoe belangrijk werk-leven balans en flexibiliteit zijn geworden sinds de pandemie.

To top