Twente Airport verliest opstijgvergunning voor middelgrote vliegtuigen

Twente Airport mag geen middelgrote vliegtuigen meer laten opstijgen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) trok het benodigde certificaat in. De luchthaven mist hierdoor belangrijke parkeerinkomsten. Deze toestellen, meestal gebruikt voor Europese vakantievluchten, mogen nog wel landen.

De inspectie eist nu draaipaden voor deze vliegtuigen, gezien de veiligheidseisen. Twente Airport legt deze paden met spoed aan voor een half miljoen euro. Zonder deze investering verliest de luchthaven minstens 150.000 euro jaarlijks.

Een juridisch gevecht over grote vliegtuigen kostte eerder al veel. De luchthaven legde geen draaipaden aan voor ‘widebody’ vliegtuigen, waardoor deze nu niet meer landen.

De nieuwe draaipaden voor middelgrote vliegtuigen zijn goedkoper. De luchthaven hoopt dat vanaf 4 juni middelgrote vliegtuigen weer mogen opstijgen en landen.

Deze ontwikkelingen drukken zwaar op de financiën van Twente Airport, dat al kampt met grote verliezen.

To top