Turbulentie verwondt twaalf personen

Twaalf mensen raakten gewond door turbulentie op een vlucht van Qatar Airways. Het incident betrof zes bemanningsleden en zes passagiers. Het vliegtuig, een Boeing 787 Dreamliner, was onderweg van Qatar naar Dublin.

De turbulentie vond plaats boven Turkije. De Ierse omroep RTE meldt dat dit gebeurde tijdens de maaltijdservice en minder dan twintig seconden duurde. Acht van de gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Qatar Airways heeft details over de verwondingen niet vrijgegeven, maar bevestigt dat deze licht waren. Het vliegtuig landde veilig en op tijd in Dublin, waar hulpdiensten klaarstonden. De luchtvaartmaatschappij start een intern onderzoek naar het voorval

Op een recente vlucht van Singapore Airlines vielen ook slachtoffers door turbulentie. Deze vlucht was onderweg van Londen naar Singapore en ervoer hevige turbulentie boven Myanmar. Het toestel maakte een noodlanding in Bangkok.

Bij dit incident kwam een man om het leven, vermoedelijk door een hartaanval. Daarnaast moesten 58 mensen naar het ziekenhuis, waarvan twintig naar de intensive care.

To top