Ryanair gaat vliegen tussen Tanger en Ouarzazate

Ryanair, de Ierse luchtvaartmaatschappij, heeft een nieuwe binnenlandse vluchtdienst in Marokko gelanceerd, die Ouarzazate en Tanger verbindt. Deze vlucht wordt twee keer per week aangeboden en heeft ruimte voor 180 passagiers. De dienst is onderdeel van een uitbreiding waarbij Ryanair nu elf binnenlandse routes in Marokko exploiteert.

Ismail Aghouzaf, de directeur van de luchthaven Ouarzazate, benadrukte dat deze verbinding het luchtverkeer van de regio versterkt. Hij meldde tevens een passagierstoename van 12 procent in maart ten opzichte van vorig jaar. De route bevordert volgens hem ook het toerisme in beide steden, waarbij Ouarzazate bekend staat om zijn cinematografische landschappen en Tanger als een belangrijk haven- en handelscentrum.

Sinds december vorig jaar mag Ryanair binnenlandse vluchten aanbieden in Marokko, waarmee het nu negen steden verbindt, waaronder Marrakech en Rabat. Het doel is om zowel het lokale als internationale toerisme te stimuleren. In 2023 ontving Marokko 14,5 miljoen toeristen en het streeft naar 17 miljoen in 2026.

De uitbreiding van Ryanair bracht echter ook controverse met zich mee, vooral omdat sommige regio’s zoals Al Hoceima en Nador niet in de nieuwe plannen zijn opgenomen, wat leidde tot beschuldigingen van regionale discriminatie. Bovendien is er kritiek op Ryanair voor het niet aanbieden van tickets in de lokale valuta, de dirham.

To top