Persoon overlijdt na val in vliegtuigmotor op Schiphol

Een tragisch incident heeft plaatsgevonden op Schiphol, waarbij een persoon om het leven is gekomen na in een draaiende motor van een KLM Cityhopper-toestel terecht te komen. Het ongeval gebeurde bij de pier, net voordat het vliegtuig zou vertrekken naar het Deense Billund.

De toedracht van het incident en informatie over het slachtoffer zijn nog niet bekend. Het onderzoek is nog gaande.

Schiphol en KLM hebben in een gezamenlijke verklaring hun medeleven uitgesproken: “Vandaag heeft een afschuwelijk incident plaatsgevonden waarbij een persoon in een vliegtuigmotor belandde. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden.” De passagiers en bemanning van het toestel zijn veilig van boord gehaald en worden opgevangen, aangezien velen getuige waren van het voorval.

Demissionair minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft het nieuws als ‘verschrikkelijk’ omschreven en betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden en getuigen van het incident.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft drie onderzoekers naar de luchthaven gestuurd om het incident te onderzoeken. KLM Cityhopper, waarvan het betrokken vliegtuig een kleiner model is van de Braziliaanse fabrikant Embraer, biedt plaats aan 88 tot 132 passagiers.

To top