Meivakantie zorgt weer voor drukte op Schiphol

Schiphol bereidt zich weer voor op een druk weekend door de meivakantie, waarbij niet alleen vertrekkende, maar ook terugkerende reizigers worden verwacht. Volgens een woordvoerder van de luchthaven kan de drukte bij de paspoortcontroles toenemen nu vakantiegangers terugkeren. “We verwachten drukte, maar denken dat het beheersbaar blijft,” aldus de woordvoerder.

Tijdens de vakantieperiode verwacht Schiphol dagelijks rond de 70.000 reizigers te verwerken, met pieken die mogelijk oplopen tot 80.000 per dag. Dit is een toename van 10 procent vergeleken met vorig jaar. De luchthaven heeft extra personeel ingezet, vooral bij de beveiliging, om herhaling van de lange wachtrijen uit de zomer van 2022 te voorkomen. Robert Carsouw, de financiële topman van Schiphol, benadrukte in februari dat er veel beveiligers zijn aangenomen om de doorstroming tijdens piekmomenten te verbeteren.

To top