Bejaarde vrouw per ongeluk naar Albanië gestuurd

Een 83-jarige vrouw was van plan haar zoon in Athene te bezoeken, maar belandde door een fout van luchthavenpersoneel in Albanië. Dit incident vond plaats op de luchthaven Albrecht Dürer in Neurenberg, Duitsland. De vrouw in een rolstoel werd aan boord geholpen van het verkeerde vliegtuig.

De vergissing kwam pas aan het licht toen de vrouw in de Albanese hoofdstad Tirana landde. Zij spreekt geen Duits of Engels, wat de situatie nog complexer maakte. Overmand door de situatie belde ze haar dochter in Duitsland, die vervolgens vanuit daar accommodatie en een nieuwe vlucht naar Athene regelde.

De luchthaven in Tirana schoot te hulp en zorgde ervoor dat de vrouw naar de geregeld accommodatie werd gebracht. De vraag hoe de vrouw met een ticket voor Athene toch op een vlucht naar Tirana terecht kon komen blijft voorlopig onbeantwoord. Een woordvoerder van de luchthaven in Neurenberg wijt het incident aan een reeks van ongelukkige omstandigheden en communicatieproblemen.

De luchthaven heeft een intern onderzoek ingesteld naar de exacte omstandigheden van de vergissing om herhaling in de toekomst te voorkomen.

To top