Dubai heeft plannen voor grootste luchthaventerminal ter wereld

Dubai heeft plannen onthuld voor de bouw van de grootste luchthaventerminal ter wereld. Dit ambitieuze project op Al Maktoum International Airport is goedgekeurd door Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Hij is vicepresident, premier en heerser van Dubai. Het project zal de luchtvaartindustrie revolutioneren en Dubai’s rol als wereldwijd transportknooppunt versterken.

Na voltooiing zal Al Maktoum International een capaciteit van 260 miljoen passagiers per jaar hebben. Dit overtreft elk ander vliegveld wereldwijd. De terminal wordt vijf keer groter dan de huidige Dubai International Airport. Dit markeert een enorme vooruitgang in infrastructuur en operationele capaciteiten.

Sheikh Mohammed heeft aangegeven dat alle operaties geleidelijk naar Al Maktoum International zullen verhuizen. Dit zal het luchtverkeer van Dubai consolideren en de passagiersdiensten stroomlijnen. De terminal kost naar schatting 35 miljard dollar. Hij zal beschikken over 400 vliegtuigpoorten en vijf parallelle landingsbanen. Hiermee worden nieuwe normen voor efficiëntie en omvang in de sector gezet.

Het project zal ook de skyline van Dubai transformeren en de stedelijke ontwikkeling stimuleren. Er zijn plannen om een hele stad rond het vliegveld in Dubai South te bouwen. Deze stad zal voldoen aan de behoeften van een groeiende bevolking, verwacht op een miljoen.

Dit visionaire initiatief toont Dubai’s toewijding aan innovatie en vooruitgang. Het stelt nieuwe wereldwijde maatstaven voor luchtvaartinfrastructuur. Met geavanceerde technologieën en ongekende capaciteit, zal Al Maktoum International de toekomst van luchtverkeer ingrijpend vormgeven.

To top