Vlucht keert terug naar Düsseldorf Airport

Op vrijdag moest een vlucht van Qatar Airways van Düsseldorf naar Doha terugkeren naar Düsseldorf vanwege problemen met de automatische piloot.

De Boeing 787-9, vluchtnummer QR86, was net vertrokken van Düsseldorf International Airport. Kort na de start stopte het vliegtuig met stijgen op 7000 voet en ging het in een wachtpatroon. De bemanning probeerde vermoedelijk het probleem met de automatische piloot op te lossen.

Na ruim een uur in de lucht en enkele rondes op 10.000 voet te hebben gevlogen, keerde het toestel terug naar Düsseldorf. Het landde veilig zonder verdere incidenten op baan 23L. Er werd geen formele noodoproep gedaan; de procedures verliepen normaal.

Vluchtgegevens tonen aan dat QR86 vertraagd vertrok om 16:38 lokale tijd, oorspronkelijk gepland voor 15:25. Het vliegtuig bleef onder 10.000 voet tijdens de wachttijd.

Het betreffende toestel, een 4,6 jaar oude Boeing 787-9 Dreamliner met registratie A7-BHA, behoort tot Qatar Airways sinds december 2019. Qatar Airways, opgericht in 1993 en gevestigd in Doha, is een snelgroeiende luchtvaartmaatschappij. Als lid van de Oneworld-alliantie vliegt de maatschappij naar meer dan 170 bestemmingen en heeft ze een moderne vloot van meer dan 200 vliegtuigen.

To top