Schiphol verwacht drukke meivakantie

Schiphol bereidt zich voor op een uitzonderlijke drukte die dit weekend begint met de aanvang van de meivakantie. De luchthaven verwacht dagelijks minimaal 70.000 reizigers, een stijging van 10% vergeleken met vorig jaar, met pieken waarbij dit aantal oploopt tot boven de 80.000 passagiers. Dit is vergelijkbaar met de drukte tijdens de zomervakantie. Populaire bestemmingen zijn Spanje, Groot-Brittannië en Italië.

Om de toestroom efficiënt te beheren en de veiligheid van passagiers te garanderen, heeft Schiphol geïnvesteerd in nieuwe, snellere beveiligingsscanners. Deze moderne apparatuur heeft minder dan drie seconden nodig om te detecteren of reizigers verboden voorwerpen bij zich dragen, wat het aantal benodigde fouilleringen vermindert en de doorstroming verbetert. Bovendien elimineren deze scanners de lange resetperiode die nodig was bij de oudere modellen.

Hoewel de nieuwe technologie de wachttijden aanmerkelijk moet verkorten, benadrukt Schiphol dat reizigers zich goed moeten voorbereiden en rekening moeten houden met langere wachttijden bij het inchecken en de controles. De luchthaven adviseert om ook de terugreis goed te plannen.

De inzet van deze verbeterde beveiligingssystemen is een reactie op de grote problemen die twee jaar geleden ontstonden. Toen leidde een personeelstekort tot chaotische taferelen en lange wachtrijen aan het begin van de meivakantie, waardoor Schiphol genoodzaakt was het aantal vluchten te reduceren.

Met deze maatregelen hoopt Schiphol een soepele start van de meivakantie te garanderen en toekomstige uitdagingen effectiever aan te kunnen. De luchthaven streeft ernaar om aan de hoge verwachtingen van haar reizigers te voldoen en hen een veilige en efficiënte start van hun vakantie te bieden.

To top