Ryanair stuit op weerstand in Marokko

Ryanair’s beleid om betalingen voor binnenlandse vluchten in buitenlandse valuta te eisen, blijft controverse oproepen in Marokko. Dit druist in tegen richtlijnen van het Ministerie van Transport en Logistiek. In het parlement vroeg Driss Sentissi, voorzitter van de Haraki-fractie, om actie van minister Mohammed Abdeljalil. Hij moet de consumentenrechten van de klanten beschermen.

Tijdens een parlementszitting lichtte Sentissi toe dat de eerste vluchten in april geliefd waren. Echter, de betalingswijze via internationale creditcards in vreemde valuta stuitte op weerstand. Dit wordt door velen gezien als misleidend.

Het Ministerie reageerde op 29 maart door Ryanair aan te manen haar beloftes na te komen. Ze kreeg toestemming om tot eind april door te gaan, in afwachting van aanpassingen.

Desondanks heeft Ryanair zich niet aan de afspraken gehouden, beweerde Sentissi. Tickets voor het hele jaar 2024 worden nog steeds in vreemde valuta verkocht. Dit brengt klanten die na april hebben geboekt, vooral voor de zomer, in een lastig parket.

Sentissi heeft de minister gevraagd om opheldering en bescherming van de consumentenrechten tegen Ryanair’s praktijken

To top