Meer dan een miljoen passagiers verwacht op Brussel Airport

Tijdens de lentevakantie van het Franstalig onderwijs, van 26 april tot en met 10 mei, verwacht de luchthaven van Zaventem een aanzienlijke toename in passagiersaantallen. Dit jaar worden 1.167.000 passagiers verwacht. Een stijging van 17 procent vergeleken met dezelfde periode in 2023. De verwachting is dat het vrijdag de drukste dag zal zijn met een geschat aantal van 74.000 reizigers.

Deze toename hangt samen met de aanstaande feestdagen op 1 mei en 9 mei, alsook de start van de schoolvakanties in Nederland volgende week. Passagiers kiezen voornamelijk voor zonnige bestemmingen zoals Spanje, Portugal, Kaapverdië, Marokko, Tunesië, Egypte, Griekenland en Turkije. Stedentrips binnen Europa blijven ook populair.

Voor wie verder weg wil, zijn de Verenigde Staten, Canada, de Dominicaanse Republiek, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten de favoriete bestemmingen voor deze vakantieperiode.

To top