Luchthaven Marrakech-Menara breidt uit

Het vliegverkeer op luchthaven Marrakech-Menara heeft dit jaar een sterke toename ervaren. Als reactie hierop heeft de nationale luchthavenautoriteit ONDA plannen onthuld om de capaciteit van de luchthaven uit te breiden, ter voorbereiding op het verwachte aantal bezoekers tijdens het WK voetbal in 2030.

Gedurende de eerste drie maanden van 2024 registreerde de luchthaven een stijging van 22% in het vliegverkeer vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor, waarbij 2023 al een groei van 41% zag ten opzichte van 2022. Deze ontwikkeling zet de luchthavenfaciliteiten onder aanzienlijke druk, aangezien meer vluchten en de toenemende populariteit van Marrakech als vakantiebestemming de capaciteit benutten.

Om tegemoet te komen aan de groeiende aantallen reizigers, heeft ONDA diverse initiatieven gelanceerd. Er wordt gewerkt aan een digitalisering van de luchthavenservices en -operaties om de doorstroom en efficiëntie te verbeteren. Een ander project, aangeduid als “quick wins”, beoogt het optimaliseren van het gebruik van de huidige infrastructuur om zo snel de capaciteit van de luchthaven te verhogen.

To top