Corendon verwelkomt nieuwste Boeing 737-9 MAX

In Badhoevedorp is de vloot van Corendon Dutch Airlines recentelijk compleet gemaakt met de aankomst van hun nieuwste Boeing 737-9 MAX. Het toestel arriveerde op Schiphol na een vlucht vanuit de Boeing-fabriek nabij Seattle, Verenigde Staten, en landde daar op vrijdagochtend. Dit vliegtuig is een belangrijke aanwinst voor Corendon, waarmee de luchtvaartmaatschappij zich nu kan beroemen op het hebben van de modernste vloot in Nederland. De eerste commerciële vlucht is gepland voor woensdag 1 mei naar het Griekse eiland Corfu.

Dit derde toestel van het type Boeing 737-9 MAX in de Corendon-vloot draagt bij aan het feit dat het bedrijf nu de jongste vloot van het land heeft. Dit model staat bekend om zijn verbeterde brandstofefficiëntie en verminderde geluidsoverlast vergeleken met oudere modellen. De PH-CDR kan 213 passagiers en 7 bemanningsleden vervoeren, en zal ingezet worden op populaire vakantiebestemmingen zoals Gazipasa, Heraklion en Antalya.

Gunay Uslu, CEO van Corendon Nederland, uitte zijn trots over deze mijlpaal: “Het verwelkomen van een nieuw vliegtuig is altijd een speciale gelegenheid voor ons. Met deze aanwinst mogen we nu zeggen dat we over de modernste vloot van Nederland, en mogelijk zelfs Europa, beschikken. Ondanks dat vliegen milieubelastend en lawaaierig is, zetten we met onze moderne vliegtuigen stappen naar een hogere standaard.”

To top