Boeing verliest wiel kort na opstijgen

Afgelopen weekend deden zich opnieuw problemen voor met een Boeing-vliegtuig, ditmaal op de luchthaven van Johannesburg in Zuid-Afrika. Kort na het opstijgen moest het vliegtuig een noodlanding maken vanwege een probleem met het onderstel, waarbij het een wiel verloor. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Het incident begon toen één van de achterwielen van de Boeing tijdens het opstijgen losraakte na een botsing met een onbekend object. Het grondpersoneel merkte het probleem snel op en instrueerde de piloot om laag over de luchthaven te vliegen voor inspectie, waarna hij het bevel kreeg terug te keren naar O.R. Tambo International Airport. Bij de daaropvolgende noodlanding klonk een luide knal en verloor het vliegtuig een wiel zodra het het tarmac raakte.

De passagiers van de vlucht kregen de mogelijkheid om met een ander toestel hun reis naar San Francisco voort te zetten. De luchtvaartmaatschappij FlySafair prees het handelen van de bemanning: “Alle lof voor onze crew, wiens training en ervaring cruciaal waren om iedereen aan boord veilig te houden.”

Dit is niet het eerste incident voor Boeing, dat al enkele maanden kampt met vergelijkbare problemen. Eerder deze maand kwam de motorkap van een Boeing los en in januari had een vrachtvliegtuig van het bedrijf te kampen met motorpech. Ook verloor een Boeing van Alaska Airlines een nooduitgang tijdens een vlucht. De opeenstapeling van incidenten heeft zelfs geleid tot het aftreden van de CEO van Boeing na een turbulente periode voor het bedrijf.

To top