Tweede baan luchthaven Sabiha Gökçen geopend

De tweede baan van de luchthaven Sabiha Gökçen is geopend door president Recep Tayyip Erdoğan. Voorafgaand aan de opening voerde Uraloğlu inspecties uit op de luchthaven Sabiha Gökçen, waar hij zijn medeleven betuigde aan de soldaten die zijn omgekomen in de gevechten met terroristen in het operatiegebied Pençe-Kilit.

Minister van Transport en Infrastructuur Abdulkadir Uraloğlu benadrukte dat ze de trots zijn op het succesvol voltooien van een van de belangrijkste luchtvaartprojecten in Turkijke. Hij benadrukte het belang van luchthavendiensten in het licht van toenemende internationale betrekkingen als gevolg van globalisering, en zei: “Gezien onze geografische positie tussen de continenten Azië, Europa en Afrika, en onze centrale locatie op de vliegroutes tussen ontwikkelde en opkomende markten, met slechts vier uur vliegen naar gebieden waar 1.4 miljard mensen wonen en een handelsvolume van 8.6 triljoen dollar in 67 landen, is ons land zeer geschikt om het transitcentrum van de wereld in de luchtvaart te worden.”

Hij wees op significante toenames in binnen- en buitenlandse passagiersaantallen door lagere kosten, heractivering van ongebruikte luchthavens en nieuwe luchthavenbouw, en zei: “Vandaag ben ik trots om te zeggen dat we ons land hebben getransformeerd in een van de landen met het breedste vluchtnetwerk ter wereld, dankzij onze toenemende concurrentie, stimulerende beleidsmaatregelen en bijna voorbeeldige praktijken. We zijn een regionale leider en een wereldwijd luchtvaartcentrum geworden met de bruggen die we in de lucht hebben gebouwd.”

Uraloğlu merkte op dat Turkije in 2022 steeg naar de derde plaats in Europa en de zesde plaats wereldwijd in de totale passagiersverkeerranglijst van Europese en wereldluchthavens, en dat drie luchthavens behoren tot de top 20 in Europa en de top 50 wereldwijd qua passagiersverkeer.

To top