Extinction Rebellion hervat acties in Maastricht

Extinction Rebellion hervat acties bij Maastricht Aachen Airport na een onbevredigend gesprek met directeur Jonas van Stekelenburg. De klimaatactivisten eisen concrete stappen naar een duurzaam beleid. “De acties gaan door tot er echte veranderingen zijn,” stellen ze.

Eerder bezetten ze de vertrekhal, maar stopten na de belofte van een gesprek. Dit overleg onthulde volgens hen vertragingsstrategieën en greenwashing door de luchthaven. Er waren meningsverschillen, vooral over de geloofwaardigheid van cijfers en rapporten.

Extinction Rebellion bekritiseert de luchthavendirecteur voor het niet nakomen van eisen zoals een privévluchtenverbod en een sterk klimaatplan. Ze zien de luchthaven als niet toekomstbestendig en pleiten voor omscholing van werknemers naar groene banen.

De weigering van de luchthaven om aan de eisen te voldoen motiveert de activisten om door te gaan met hun protesten. Ze benadrukken de noodzaak van daadwerkelijke actie, niet enkel beloftes, en roepen anderen op om zich bij de strijd voor een duurzame toekomst te voegen.

To top