Eindhoven Airport stopt privévluchten

Vanaf 2026 bant Eindhoven Airport alle privévluchten om de gestelde duurzaamheidsdoelen voor 2030 te realiseren. Deze ambitieuze doelstellingen omvatten een vermindering van zowel geluidshinder als CO2-uitstoot met 30 procent. Deze stap volgt ook na aanhoudende klachten van omwonenden over geluidsoverlast.

De verwachting is dat door het weren van privévluchten het jaarlijkse vluchtaantal met duizend zal afnemen. Van de huidige 41.500 vluchten zal dit aantal dalen naar 40.500 in 2026 en 2027. Eindhoven Airport zet niet alleen in op het verminderen van vluchten, maar ook op technologische innovaties. De luchthaven plant de invoering van een nieuwe startprocedure die de geluidsoverlast voor de omgeving minimaliseert.

Daarnaast stelt de luchthaven een deadline voor 2030 waarin alleen de nieuwste generatie vliegtuigen toestemming krijgt om vanaf de luchthaven te opereren. Deze maatregelen onderstrepen de inzet van Eindhoven Airport om een duurzamere en stillere operatie te realiseren ten gunste van de omgeving en het milieu.

To top