Meer vluchten en reizigers in het tweede kwartaal van dit jaar

“In het tweede kwartaal van 2023 reisden er 19 miljoen passagiers via de luchtvaart. Dit blijkt uit de recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal luchtvaartpassagiers toonde een opmerkelijke toename ten opzichte van voorgaande periodes.

De luchtvaartsector heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een aanzienlijk herstel laten zien na een periode van stagnatie als gevolg van de COVID-19-pandemie. Reisbeperkingen werden versoepeld en het vertrouwen van de reizigers nam toe, wat resulteerde in een stijging van het aantal passagiers.

Het CBS meldde dat de meeste luchtvaartmaatschappijen hun vluchtschema’s hebben uitgebreid om aan de groeiende vraag te voldoen. Daarnaast hebben verbeterde veiligheidsmaatregelen en hygiëneprotocollen in de luchthavens bijgedragen aan het herwinnen van het vertrouwen van de passagiers.

Hoewel de stijging van het aantal luchtvaartpassagiers een positieve ontwikkeling is voor de sector, benadrukt het CBS dat de totale aantallen nog steeds lager zijn dan vóór de pandemie. Het zal naar verwachting nog enige tijd duren voordat de luchtvaartindustrie volledig hersteld is en weer op het niveau van voor de pandemie zal opereren.

De cijfers tonen aan dat er nog steeds uitdagingen zijn voor de luchtvaartsector, maar de huidige vooruitgang is een bemoedigend teken voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling. De luchtvaartmaatschappijen zullen blijven werken aan het bieden van veilige en efficiënte diensten om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van passagiers.”

To top