Huizen rond startbaan Eindhoven Airport opgekocht

Twee huizen bij Eindhoven Airport zijn opgekocht door het Leefbaarheidsfonds. Dit fonds heeft als doel om de leefomgeving rond het vliegveld te verbeteren en deze huizen hadden dusdanig veel last van de geluidsoverlast dat isolatie geen oplossing meer boodt.

De twee huizen bevinden zich aan de Kerkheide in Wintelre. Eventueel komt er nog een derde woning bij die in aanmerking komt voor uitkoop door het fonds.

Deze woningen stonden vlak onder de start- en landingsbaan van Eindhoven Airport.De bewoners woonden hier al hun hele leven lang voor Eindhoven Airport een groei doormaakte.

Het is niet zo dat omwonenden die vinden dat ze hinder ervaren van het vliegveld nu ook in aanmerking komen. Het geld is alleen bedoeld voor deze drie gevallen wordt benadrukt. Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de huizen, maar het wordt in ieder geval niet meer gebruikt om in te wonen.

To top