Maastricht Airport blijft

Maastricht Aachen Airport zal blijven open, na akkoord van de Provinciale Staten van Limburg. Gedeputeerde Staten zullen nu nog met Schiphol moeten praten over de voorwaarden van een samenwerkingsverband tussen beide aandeelhouders, de provincie en Schiphol.

Onlangs kocht Schiphol voor 4,2 miljoen euro 40% van de aandelen van de luchthaven. Maastricht is na Schiphol de grootste luchthaven voor luchtvracht in Nederland, met ongeveer 13.000 vliegbewegingen vorig jaar, zowel voor vracht als passagiers. Een groep omwonenden en vertegenwoordigers van politieke partijen, actiegroepen en milieuorganisaties heeft eerder op de dag gedemonstreerd voor het gouvernement in Maastricht voor de sluiting van het vliegveld, vanwege de overlast van laag overvliegende vrachtvliegtuigen en de kosten voor de belastingbetaler, alsmede het gebrek aan noodzakelijke natuurvergunningen. Helaas voor de omwonenden is dit protest op niks uitgelopen.

To top