Komende tijd meer geluidsoverlast van Schiphol voor Amsterdam centrum

Er zullen in de komende maanden meer vliegtuigen laag over Amsterdam vliegen vanwege onderhoud aan de Zwanenburgbaan. Dit onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat de landingsbaan in goede staat blijft en om de veiligheid van de vliegtuigen en passagiers te garanderen. Het onderhoud zal plaatsvinden op doordeweekse dagen tussen 9:00 en 17:00 uur.

Mensen die in de buurt van de luchthaven wonen kunnen meer vliegtuigen horen of zien dan normaal. De luchthaven heeft een aantal maatregelen genomen om de overlast voor de omgeving te beperken, zoals het beperken van het aantal vluchten tijdens piekuren en het volgen van specifieke vliegroutes.

Mensen die vragen hebben of meer informatie willen kunnen contact opnemen met de luchthaven via hun website of sociale media kanalen. Zie ook dit artikel voor meer informatie over geluidsoverlast door vliegtuigen

To top