Rotterdam Airport start met XL-teststraat

Op Rotterdam Airport is sinds kort een XL-testlocatie in gebruik genomen. Met deze teststraat kunnen elke dag 2.500 coronatests worden afgenomen wat indien nodig nog verder kan worden opgeschaald. Zelfs tot 10.000.

De XL-testlocatie is twee voetbalvelden groot zodat er voldoende testcapaciteit is. Van de zomer waren er capaciteitsproblemen en liepen de wachttijden op. Met deze oplossing hoort dat tot het verleden. Ook nieuw is dat de teststraat gebruikt kan worden voor de PCR-test en Corona sneltesten. De testen zijn voor iedereen en het testbeleid bepaald welke test iemand krijgt.

Hinder van de testlocatie ondervinden de reizigers niet. De XL-teststraat staat op P3 en passagiers parkeren op P1. Doordat er minder gevlogen wordt is P3 nog niet nodig. Mocht dit veranderen dan zal er naar een oplossing gezocht moeten worden.

Naast deze testlocatie komt er nog een testlocatie in Rotterdam, bij Ahoy. Binnen een aantal weken moet deze teststraat klaar zijn.

To top