Londen Heathrow sluit terminal

De grootste luchthaven van Europa sluit één terminal tot zeker eind 2021. Afgelopen vrijdag maakte de luchthaven dit bekend. Reden is het uitblijven van de passagiers en daarmee het herstel van de vliegmarkt.

De terminal was al gesloten, maar door de slechte vooruitzichten ziet de Londen Heathrow zich genoodzaakt om de Terminal langer dicht te houden. De passagiers worden nu verspreidt over de drie overgebleven terminals en daardoor hoopt Heathrow te kunnen besparen op de kosten.

Een herstel verwacht de luchthaven pas weer eind 2021 of zelfs later. Door de tweede lock-down zijn de bezoekersaantallen van de luchthaven wederom gedaald in oktober en november. Vergeleken met vorig jaar zijn het er zelf ruim 80% minder bezoekers die reizen via de Londense luchthaven.

Voor Air France, KLM en Etihad Airways heeft de sluiting directe gevolgen. Ze zijn verhuisd naar terminal 2.

To top