Schiphol en gemeente Amstelveen in gesprek

De gemeente Amstelveen en Schiphol gaan een concreet plan uitwerken om hinderbeperking te realiseren en de leefomgeving te verbeteren. Dick Benschop (Royal Schiphol Group), Herbert Raat (Schipholzaken, VVD) en Floor Gordon (Ruimtelijke ordening, D66) zaten begin deze week om tafel om de plannen te bespreken.

Concreet zijn er aantal actiepunten geformuleerd. Zo gaat Schiphol het aantal nachtelijke starts van de Kaagbaan beperken en de vierde baan minder inzetten. Ook moet het gebruik van de Buitenveldertbaan beperkt worden tot maximaal 30.000 vluchten per jaar.

De verbeterpunten worden positief ontvangen, maar er op social media zijn ook veel vragen te vinden. Want als het aantal vluchten niet daalt wordt volgens velen het probleem alleen maar verschoven naar andere plekken. Waar gaat de overlast naar toe? Hierover is nog geen duidelijkheid gegeven.

To top