Lelystad Airport voorlopig nog niet open

Begin dit voorjaar hadden de eerste vluchten al vanaf Lelystad Airport moeten vertrekken. Helaas voor de voorstanders van de luchthaven gooiden een rechterlijke uitspraak en de Europese regelgeving roet in het eten. De opening dit jaar is “niet langer haalbaar”, aldus minister Cora van Nieuwenhuizen.

Van Nieuwenhuizen is al eerder tegen obstakels opgelopen. Door verkeerde berekeningen van de potentiele geluidsoverlast werden de omwonenden steeds wantrouwender. Dit zorgde uiteindelijk voor verzet met nieuwe routes om de geluidsoverlast te beperken. Dit vergde alleen veel tijd omdat het luchtruim vol is en bij elke wijziging opnieuw moet worden gekeken of er geen andere woonwijken hinder ondervinden.

Een nieuwe deadline voor de opening van Lelystad Airport is niet gegeven door Van Nieuwenhuizen. Eerder deed ze dit wel, maar nu houdt ze het op “zo snel mogelijk openen”.

To top