Aalsmeer is klaar met Schiphol

De Meerbode meldt dat Aalsmeer klaar is met buurman Schiphol. Aalsmeer wil de leefbaarheid verbeteren en heeft dit donderdag 11 juli laten blijken door terug te komen van zomerreces en een extra raadsvergadering in te plannen. De motie ‘Genoeg is genoeg’ is unaniem aangenomen.

Tijdens de raadsvergadering werd duidelijk dat de lokale politiek kan rekenen op steun van haar inwoners. Die waren in grote aantallen naar het gemeentehuis gekomen met protestborden en montkapjes tegen fijnstof. Er waren zelfs extra stoelen nodig om iedereen een plek te geven.

Omdat de opening van Lelystad Airport is uitgesteld lijkt het alsof de Aalsmeerders hier de dupe van worden. Onder voorwaarden mag Schiphol groeien naar 540.000 vliegbewegingen per jaar van minster Cora van Nieuwenhuizen. Ronald Fransen van Groen Links gaf tijdens zijn betoof aan dat geluidsoverlast (we willen perioden van rust, we willen gewoon slapen ’s nachts) en de toename van stikstof een gevolg zijn van de groei. Schiphol zou juist moeten krimpen en de leefbaarheid zou weer op nummer één moeten staan in Aalsmeer.

Judith Keessen van D66 gaf aan de leefbaarheid en gezondheid niet alleen op het spel staan, maar ook de economie van de bewoners. De jachthavens lopen nu al leeg omdat bezoekers van de jachthaven geen zin hebben om de hele dag in de herrie te zitten.

To top