Geen taxfree artikelen meer op KLM vlucht

KLM stopt met de verkoop van taxfree artikelen aan boord. Op intercontinentale vluchten stopt de verkoop begin 2020 en op Europese vluchten vanaf juli 2019. KLM geeft aan dat de verkoop van taxfree artikelen niet aansluit bij de huidige klantwensen. Consumenten kopen steeds meer online en de concurrentie van de van de winkels op de luchthavens is de laatste jaren ook flink toegenomen.

Vorig jaar augustus gaf KLM al aan te willen stoppen met de verkoop van taxfree producten aan bood. Dit bleek een lastige beslissing omdat de verkoop nog altijd tientallen miljoenen per jaar zou opleveren. Ook het cabinepersoneel was tegen omdat die een commissie zou krijgen over de verkochte taxfree producten. Aan de andere kant namen de trolley’s met producten veel ruimte in beslag en zorgde voor een hoger brandstofverbruik. KLM gaat de komende tijd nieuwe manieren van ’travel retail’ onderzoeken.

To top