Wifi in het vliegtuig wordt steeds sneller

Er is goed nieuws voor mensen die regelmatig de internetverbinding in het vliegtuig vervloeken. De kosten voor de hardware om internet aan boord van het vliegtuig mogelijk te maken zijn de afgelopen jaren flink afgenomen. Dit zorgt ervoor dat meer vliegtuigen wifi hebben en dat het internet aan boord van een vliegtuig steeds sneller is.

Wereldwijd bieden meer dan 80 luchtvaartmaatschappijen internet aan. Dit zijn er 12 meer dan begin 2017. Delta Airlines, American Airlines Group en Emirates nemen de top 3 in.

De kosten voor het internet aan boord van een vliegtuig verschillen sterk per luchtvaartmaatschappij. Sommige maatschappijen verkopen een pas voor onbeperkt intern en in andere gevallen wordt er afgerekend op basis van datagebruik. In de laatste situatie kunnen de kosten snel oplopen.

To top