Straatrace piloot blijft in dienst

Tot groot ongenoegen van Transavia mag de piloot die betrokken was bij een straatrace niet worden ontslagen. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten.

“Dat de piloot zich eenmalig extreem gevaarlijk in het verkeer heeft gedragen betekent niet dat hij zijn functie niet zou kunnen uitoefenen. Bovendien was het ongeval al bekend toen Transavia hem in vaste dienst nam”, aldus de rechtbank.

Transavia wil de piloot ontslaan omdat zijn gedrag niet past bij zijn functie als piloot. Daarnaast straalt het ook af op het bedrijf volgens Transavia.

Casper van W. werd in november veroordeeld tot een taakstraf en een jaar rijontzegging. Samen met zijn vader was hij in maart 2016 aan het racen waarbij een negentienjarige vrouw om het leven is gekomen. De vader van Casper van W. is veroordeeld tot vier jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar.

 

To top