Lelystad Airport aast op charters van Schiphol

Met financieel voordeel wil Lelystad Airport chartermaatschappijen die gebruik maken van Schiphol overhalen om naar Lelystad te komen. In Trouw zegt directeur Hanne Buis van Lelystad Airport: “Een belangrijke manier om ze te verleiden is een substantieel lager luchthaventarief dan op Schiphol”.

Naast het financiele voordeel biedt Lelystad Airport volgens Buis nog meer voordelen. “Wij kunnen een hele snelle omdraai van het vliegtuig faciliteren. Aankomst, schoonmaak en vertrek van een vliegtuig kan bij ons binnen een half uur worden afgehandeld, op Schiphol kan dat slechts op één locatie in zo’n korte periode.” Daarnaast benadrukt hij dat Lelystad goed bereikbaar is met de auto en de parkeertarieven laag zijn.

Het plan om chartermaatschappijen over te halen om naar Lelystad te komen wordt volgende week gepresenteerd aan verschillende chartermaatschappijen. Die krijgen vervolgens een maand om op het aanbod in te gaan.

To top