Emirates start met vluchten vanaf Maastricht

Sinds vandaag is Emirates gestart met vrachtvluchten vanaf Maastricht. Vanochtend was te zien hoe een Boeing 777 vanuit Los Angeles arriveerde in Maastricht. Vooralsnog start Emirates met twee wekelijkse vluchten, maar vanaf maart zal dit aantal worden opgevoerd naar zeven vluchten per week.

De vluchten op en vanuit Maastricht zijn efficiënt omdat op deze manier ook de Belgische en Duitse markt bereikt wordt. De inhoud van de vracht bestaat voornamelijk uit e-commerce producten en geneesmiddelen.

“Nederland is wereldwijd een van de belangrijkste vrachtmarkten”, aldus Nabil Sultan, vrachtdirecteur bij Emirates. Luchthavendirecteur Jos Roeven is ook tevreden over de komst van Emirates naar Maastricht. “Deze winst is het hoogtepunt van zeven maanden van inspanningen en successen van ons team.”

To top