Hogere aanvliegroutes voor Lelystad Airport

Sinds zondag is de petitie voor hogere aanvliegroutes van en naar Lelystad Airport door meer dan 4000 mensen getekend. De actiegroep hoopt op ruim tienduizend handtekeningen om hun zorgen te uiten bij de Tweede Kamer in De Haag.

Vanaf 2018 zullen steeds meer vliegtuigen per dag starten of landen over grote delen van Overijsel. In 2033 wordt besloten of er wordt uitgebreid naar 61 vliegtuigen per dag.

Overigens is de actiegroep niet tegen de vliegroutes van en naar Lelystad Airport. Het gaat erom dat de vliegtuigen hoger vliegen. In het huidige plan vliegen de vliegtuigen nauwelijks op een kilometer hoogte over Zwolle, het Vechtdal, Salland, de Lemelerberg, de Holterberg en de Weerribben.”We willen het probleem niet verplaatsen. Het gaat erom dat het beter kan en beter moet.”, aldus initiatiefnemer Thomas Zwiers.

To top