Gezicht als boardingpass

In 2017 doet Schiphol in samenwerking met KLM een proef  ‘biometrisch boarden’. Deelnemers aan de proef kunnen eenmalig een reis boarden zonder de instapkaart te laten zien. Je gaat aan boord van het vliegtuig via een apart poortje waar gebruik wordt gemaakt van gezichtsherkenning. De proef vindt plaats bij gate F6.

Om je gezicht als boardingpass te gebruiken, moet je je eerst registreren. Bij de gate staat een speciale registratiekiosk waar je dit eenvoudig kunt doen. Bij het registreren scan je je paspoort, je instapkaart en je gezicht.

Als jouw stoelrij aan de beurt is om te boarden, dan maak je gebruik van het self-service poortje, direct naast de servicebalie. Je hoeft niet in de rij te staan met de andere passagiers. De camera maakt een scan van je gezicht en vergelijkt deze met de scan die is gemaakt bij de registratiekiosk. Bij akkoord gaat het poortje automatisch open en kun je aan boord.

To top