Madrid Barajas International Airport

Madrid Barajas International Airport bevindt zich in Madrid, Spanje. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Madrid.


Tijd
Land Spanje
IATA MAD
ICAO LEMD
Tijdzone Europe/Madrid

Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport of Madrid–Barajas Airport is de belangrijkste luchthaven van Madrid en zelfs van Europa. In het afgelopen jaar zijn meer dan 50 miljoen passagiers geland of vertrokken vanaf deze luchthaven.

De luchthaven is geopend in 1928 en als snel gegroeid tot de belangrijkste luchthaven van Spanje. Madrid–Barajas Airport bevindt zich op 9 kilometer van het financiele district van Madrid en op 13 kilometer vanaf Puerta del Sol. Dit is het centrale plein van de hoofdstad van Spanje. De naam van de luchthaven is afgeleid van het aangrenzende district Barajas dat een eigen metrostation heeft dat de luchthaven bedient.

Madrid–Barajas Airport wordt onder andere door Iberia gebruikt als hub. Ook andere luchtvaartmaatschappijen gebruiken de luchthaven als Europese hub voor vluchten naar Latijns Amerika. Hiervoor is de luchthaven opgedeeld in vijf grote terminals.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Henri Coanda International AirportBucharest
Zurich AirportZurich
Jose Marti International AirportHavana
Cancun International AirportCancún
Cibao International AirportSantiago
Las Americas International AirportSanto Domingo
Punta Cana International AirportPunta Cana
Newark Liberty International AirportNewark
San Francisco International AirportSan Francisco
Baltimore-Washington International AirportBaltimore

Vanaf Madrid naar Amsterdam is het 2 uur en 44 minuten minuten vliegen. De afstand is 1462 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 2 uur en 34 minuten.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Iberia
Qatar Airways
Air Nostrum
American Airlines
Royal Air Maroc

Er is momenteel geen nieuws over Madrid Barajas International Airport.