Cologne Bonn Airport

Luchthaven Keulen-Bonn (of Cologne Bonn Airport) is een internationale luchthaven van Keulen. Het vervoert meer dan 10 miljoen passagiers per jaar en daarmee is het de zevende luchthaven van Duitsland in termen van aantal vervoerde passagiers per jaar. In aantal vliegbewegingen (vrachtvervoer en passagiersvervoer) is het de vijfde luchthaven van Duitsland. De luchthaven is genoemd na de in Keulen geboren Konrad Adenauer, een eerste naoorlogse kanselier van West-Duitsland.

Luchthaven Keulen-Bonn is gevestigd in het district Porz en omringt door het Wahner Heide natuurreservaat. Het ligt centraal in de Cologne Bonn regio 12 kilometer ten zuiden van het centrum van Keulen. De luchthaven is een van de weinige luchthavens in Duitsland die 24 uur per dag open is en functioneert als een hub voor Eurowings, FedEx Express en UPS Airlines. Daarnaast zijn er ook een aantal budgetmaatschappijen zoals Wizz Air, Ryanair en Corendon die graag gebruikmaken van de luchthaven. De Duitse ruimteagentschappen DLR en EAR (onderdeel van ESA) zijn er ook gevestigd.

Op 49 kilometer van de luchthaven bevindt zich de grotere luchthaven Düsseldorf, de belangrijkste luchthaven van de metropoolregio Rijn-Ruhr. De grootste luchthaven van Duitsland namelijk Frankfurt is ook eenvoudig te bereiken vanaf de luchthaven in Keulen. In 47 minuten ben je met de ICE hogesnelheidstrein van Keulen in Frankfurt. De luchthaven is gezamenlijk eigendom van de stad Keulen (31,12%), de Bondsrepubliek Duitsland (30,94%), de deelstaat Noordrijn-Westfalen (30,94%), de stad Bonn (6,06%) en twee provincies: Rhein -Sieg-Kreis (0,59%) en Rheinisch-Bergischer Kreis (0,35%).

In 1913 vertrok het eerste vliegtuig vanaf de Wahner Heide, maar pas 1939 werden de eerste stappen gezet tot een volwaardig vliegveld. De Duitse luchtmacht bouwde er toen een luchthaven voor de millitaire vliegtuigen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de luchthaven overgenomen door de Britten en werd de luchthaven verder uitgebouwd. In 1951 werd de burgerluchtvaart mogelijk gemaakt vanaf de luchthaven Keulen-Bonn. Er kwam twee start- en landingsbanen bij en er kwam een speciale terminal voor passagiersvervoer. In 1970 vertrok de eerste Boeinn 747 naar New-York. Laat in de jaren 90 startte de luchthaven een uitbreidingsprogramma omdat de populariteit van de burgerluchtvaart toenam. Er kwamen grote parkeerplaatsen bij en een tweede terminal werd gebouwd voor vluchten met een langere afstand. 

 

  • Nieuws over Cologne Bonn Airport
  • Geen nieuws gevonden.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Washington Dulles International AirportWashington, DC
Nador International AirportNador
Tangier Ibn Battouta AirportTangier
Greenville-Spartanburg International AirportGreenville
Hamburg AirportHamburg
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Berlin Brandenburg AirportBerlijn
Brindisi - Salento AirportBrindisi
The Francis S Gabreski AirportWesthampton Beach
Antalya AirportAntalya
To top