Campo Dell Oro

Campo Dell Oro bevindt zich in Ajaccio, Frankrijk. Maak hieronder een keuze voor de aankomsttijden of vertrektijden vanaf Ajaccio.


Tijd
Land Frankrijk
IATA AJA
ICAO LFKJ
Tijdzone Europe/Paris

Ajaccio Airport, ook bekend als Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport, is een internationale luchthaven in Ajaccio, Corsica, Frankrijk. De luchthaven ligt op ongeveer 7 kilometer ten zuidwesten van de stad Ajaccio. De luchthaven heeft één landingsbaan. De baan is 2.167 meter lang en 45 meter breed en daardoor geschikt voor de meeste soorten vliegtuigen.

Het is een internationale luchthaven en vernoemd naar Napoleon Bonaparte, die op Corsica geboren is. De luchthaven werd in 1964 in gebruik genomen en was in eerste instantie bedoeld als een militaire luchthaven voor het Franse leger. In de jaren 70 begon de luchthaven ook commerciële vluchten te verwerken.

In de jaren 80 en 90 werd de luchthaven uitgebreid met nieuwe voorzieningen, zoals een terminalgebouw en een parkeerplaats, om de groeiende vraag naar vluchten te kunnen aan. In de jaren 2000 werd de luchthaven opnieuw verbouwd en uitgebreid, met onder andere een nieuw terminalgebouw en een tweede landingsbaan.

Tegenwoordig is Ajaccio Airport een belangrijke luchthaven voor Corsica en wordt het bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, easyJet en Ryanair. Vanaf de luchthaven zijn er verbindingen met verschillende bestemmingen in Frankrijk en Europa, evenals met een aantal bestemmingen in Noord-Afrika.

Ajaccio Airport heeft één terminalgebouw met faciliteiten voor passagiers, zoals winkels, horecagelegenheden en bagageopslag. Er is ook een parkeerplaats voorzien voor reizigers die met de auto naar de luchthaven komen.

Het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakt van Ajaccio Airport varieert van jaar tot jaar.  Volgens gegevens van de luchthaven zijn er in 2020 ongeveer 1,5 miljoen passagiers verwerkt op Ajaccio Airport. Dit is een afname ten opzichte van het aantal passagiers in andere jaren door de corona pandemie.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Brive-Souillac AirportBrive la Gaillarde
Bordeaux-Merignac AirportBordeaux/Mérignac
Lille AirportLille/Lesquin
Strasbourg AirportStrasbourg
Pau Pyrenees AirportPau/Pyrénées (Uzein)
Lyon-Saint Exupery AirportLyon
Paris Charles de Gaulle AirportParijs
Biarritz Pays Basque AirportBiarritz/Anglet/Bayonne
Paris Orly AirportParijs
Marseille Provence AirportMarseille

Vanaf Ajaccio naar Amsterdam is het 1 uur en 25 minuten minuten vliegen. De afstand is 1194 kilometer. De vluchtduur naar Brussel is vergelijkbaar en duurt 1 uur en 15 minuten.

Als je vliegt naar Frankrijk is het handig om wat contant geld mee te nemen. Bijvoorbeeld om tijdens de vlucht van of naar Campo Dell Oro wat drinken of eten te kunnen kopen. Betalen doe je met Euro (valutacode EUR). Voor het opladen van je smartphone of laptop moet je rekeninghouden met de juiste stekker. In Ajaccio gebruiken ze type E(voltage 230 V). Zorg ervoor dat je hierop voorbereidt bent als je op Campo Dell Oro elektronica moet opladen.

Elke luchthaven een zogeheten IATA code. De luchthavencode of IATA code van Campo Dell Oro is AJA. Hoewel deze code vooral gebruikt wordt door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen staan ze ook op vliegtickets. Vaak kun je aan de code al zien welke luchthaven het betreft. Als alternatief voor deze code is er ook nog de ICAO code. Ook hiermee wordt verwezen naar luchthavens waar vluchten aankomen en landen.

Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar de luchthaven. Hieronder een overzicht van de 5 populairste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij
Air Corsica
EasyJet
Air France
Volotea
Norwegian

Er is momenteel geen nieuws over Campo Dell Oro.