Weer striktere regelgeving voor het meenemen van vloeistoffen in handbagage

Vanaf 1 september 2024 geldt er op Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport weer een striktere regelgeving voor het meenemen van vloeistoffen in handbagage. Reizigers mogen vanaf 1 september dit jaar alleen vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml meenemen. Dit besluit volgt op nieuwe richtlijnen van de Europese Commissie en is een terugkeer naar de internationale standaard, los van veranderingen in het dreigingsbeeld.

Hoewel eerder door de inzet van CT-scanners versoepelingen waren ingevoerd blijven andere veiligheidsmaatregelen zoals het niet hoeven uitpakken van elektronica zoals laptops en telefoons gehandhaafd.

De luchthavens hebben verschillende initiatieven gepland om reizigers over deze wijziging te informeren, waaronder uitgebreide informatiecampagnes en het plaatsen van watercollectoren bij de veiligheidscontroles. Extra personeel wordt ook ingezet om passagiers te adviseren over deze aangepaste regel.

Reizigers worden aangemoedigd grotere hoeveelheden vloeistoffen in hun ruimbagage te plaatsen. Dit is een standaardadvies om inconsistente regelgeving op internationale luchthavens te ondervangen.

To top