Toename reizigers op Nederlandse luchthavens

In het tweede kwartaal van dit jaar reisden meer mensen via Nederlandse luchthavens zoals Amsterdam en Eindhoven. De uitzondering is Groningen Airport Eelde. Daar daalde het aantal passagiers met 0,1 procent en het aantal vluchten met 1 procent. Rotterdam The Hague Airport zag eveneens een daling in het aantal vluchten met 2,2%, maar noteerde wel een toename van passagiers met 1%.

Landelijk steeg het aantal vliegtuigpassagiers met 6 procent tot ruim 20 miljoen tussen april en juni. Schiphol, de grootste luchthaven van Nederland, verwelkomde 17,4 miljoen reizigers. Dit is een toename van 6,2% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal vluchten op de luchthaven steeg met 6,4% naar 122.000.

Maastricht Aachen Airport zag een aanzienlijke stijging in passagiersaantallen, van 19.000 vorig jaar naar bijna 67.000 dit kwartaal. Deze toename is te danken aan de heropening van de landingsbaan na renovatie vorig jaar. Ook het aantal vluchten nam toe van 386 naar 1200.

Eindhoven Airport rapporteerde een stijging van 2,8 procent in het aantal passagiers en een lichte toename in het aantal vluchten.

To top