De 10 beste luchthavens wereldwijd

Luchthavens zijn meer dan punten om je vakantie te starten of om over te stappen. De beste luchthavens bieden een unieke mix van efficiëntie, luxe en gemak die reizigers bijblijft. Hieronder een overzicht van de tien beste luchthavens volgens Skytrax

Doha Hamad
Hamad International Airport, de belangrijkste luchthaven van Doha, Qatar, toont architecturale pracht. In juli 2024 zag het een groei van 10,2% in operaties.

Singapore Changi
Changi Airport in Singapore, een luchthaven in Zuidoost-Azië, heeft meer dan 500 winkels. Ideaal voor dus voor een lange overstap waarbij je nog wat energie over hebt om te shoppen.

Seoul Incheon
Incheon International Airport in Zuid-Korea, de grootste luchthaven van het land, biedt vergaande gepersonaliseerde diensten aan passagiers. In 2012 won het de prijs voor beste luchthaven wereldwijd.

Tokyo Haneda
Tokyo Haneda, voorheen Tokyo International Airport, heeft drie terminals waarvan één internationaal. Het staat bekend als drukke luchthaven, maar ondanks dit kun je voldoende genieten van luxe en gemak.

Tokyo Narita
Narita, de tweede internationale luchthaven van Tokyo, bedient voornamelijk budgetluchtvaartmaatschappijen. De luchthaven fungeert als de hub voor Japan Airlines en All Nippon Airways.

Paris CDG
Charles de Gaulle Airport in Parijs is vernoemd naar de Franse staatsman Charles de Gaulle.

Dubai
Dubai International Airport was in 2022 het drukste van de wereld qua internationaal passagiersverkeer.

München
Munich Airport, de op een na drukste luchthaven van Duitsland, dient als hub voor Lufthansa.

Zürich
Zurich Airport is de grootste luchthaven van Zwitserland en een hub voor Swiss International Airlines. Al meer dan 20 jaar is het een van de belangrijkste luchthavens in Europa.

Istanboel
Istanbul International Airport biedt vluchten naar meer dan 350 bestemmingen in 110 landen en is een hub voor Turkish Airlines.

To top