Recordaantal passagiers voor Warshau

De luchthaven van Warschau, Chopin, heeft in mei een recordaantal van 1.843.828 passagiers verwerkt. Een record en een stijging van 12% ten opzichte van het vorige record in mei 2019.

Anna Dermont, woordvoerster van de luchthaven, meldde dat op 12 mei een piek werd bereikt met 66.129 passagiers op één dag. Met de start van het zomerseizoen verwacht de luchthaven dat het aantal passagiers blijft stijgen.

Van januari tot mei hebben meer dan 7 miljoen reizigers gebruik gemaakt van Chopin Airport, met Londen, Parijs, Amsterdam, Frankfurt en Brussel als topbestemmingen. Voor chartervluchten waren populaire locaties onder andere Antalya, Marsa Alam, Hurghada, Sharm El Sheikh en Fuerteventura.

Recente ontwikkelingen op de luchthaven omvatten nieuwe routes van de staatsluchtvaartmaatschappij LOT Polish Airlines naar Riyad in Saoedi-Arabië en Oradea in Roemenië. Daarnaast is Ethiopian Airlines van plan om in de zomer van 2024 vluchten naar Addis Abeba te starten, waardoor het aantal bestemmingen van Chopin Airport uitbreidt naar 123. Na voltooiing van deze uitbreiding wordt de capaciteit van de luchthaven geschat op ongeveer 30 miljoen passagiers per jaar.

De luchthaven rapporteerde ook een record in de vrachtafhandeling, met meer dan 9.000 ton in mei en in totaal meer dan 43.700 ton in de eerste vijf maanden van het jaar.

To top