Modlin Airport in Warschau plant in 2025

Modlin Airport heeft plannen voor een significante uitbreiding in 2025. In een interview met PAP verklaarde de CEO Szymczak dat de investering de luchthaven zal opwaarderen naar een categorie III ILS, een status die het Chopin Airport in Warschau in 2018 al bereikte.

De uitbreiding, ter waarde van €120 miljoen, zal bestaan uit de bouw van vier nieuwe vliegtuigdokken en de modernisering en reparatie van bestaande faciliteiten. Szymczak benadrukt dat dit de kansen op annuleringen door slecht weer zal verminderen, iets waar vooral Ryanair veel last van heeft gehad.

Ryanair’s CEO Michael O’Leary uitte eerder kritiek op het beheer van Modlin Airport, wat leidde tot het annuleren van vluchten en het schrappen van routes. Ondanks deze uitdagingen belooft Szymczak dat de uitbreidingsplannen in 2025 zullen starten. Dit is onderdeel van een nieuwe luchthavenstrategie voor Warschau. De strategie omvat het verhogen van de capaciteit van de bestaande luchthavens Modlin, het centraal gelegen Chopin en het verder gelegen Radom.

In 2023 herstelden de passagiersaantallen van Modlin zich na de pandemie tot 3,4 miljoen, maar door de afhankelijkheid van Ryanair zullen deze aantallen naar verwachting dit jaar dalen tot 3 miljoen.

To top